Hot news

Bahasa

Tarik Balik Ratifikasi Perjanjian CPTPP

KUALA LUMPUR, Malaysia--Parti Sosialis Malaysia (PSM) mendesak mana-mana pihak yang akan menerajui Kerajaan Malaysia dalam beberapa hari ini, dengan segera menarik balik ratifikasi Kerajaan Malaysia menyertai perjanjian perdagangan CPTPP. Ianya haruslah menjadi tugas pertama Perdana Menteri ke-10 yang baru!
0 Comment 8044 view

Jangan Bersembunyi Di Sebalik Agama Untuk Menjadi PM

Negara telah mengundi, dan buat pertama kali dalam sejarah negara kita, kita mempunyai Parlimen yang digantung. Tiga hari selepas undian dikira, satu negara menanti dengan cemas siapa yang akan menerajui jawatan Perdana Menteri.

0 Comment 17068 view

Wan Junaidi: Dakwaan Majlis Peguam Tidak Berasas

PUTRAJAYA, Malaysia--- Kenyataan media yang dibuat oleh Yang DiPertua Majlis Peguam Malaysia, Puan Karen Cheah yang mempersoalkan kesaksamaan dan keupayaan Pasukan Petugas Khas (PPK) Siasatan ke atas Dakwaan-Dakwaan dalam Buku Bertajuk “My Story: Justice in the Wilderness” tulisan bekas Peguam Negara, YBhg. Tan Sri Tommy Thomas melaksanakan tanggungjawab secara tidak berpihak adalah sesuatu yang tidak berasas dan tidak benar sama sekali.

0 Comment 5689 view

Maaf Ismail, Debat Adalah Budaya Kita

KUALA LUMPUR, Malaysia--Alasan Ismail Sabri Yaakob untuk elak berdebat di kalangan calon Perdana Menteri PRU-15 adalah "debat bukan budaya kita."

0 Comment 11281 view

PRU15: Jangan Berputus Asa Dengan Undi Anda

SEREMBAN, Malaysia--MUDA Negeri Sembilan telah menganjurkan satu sembang santai orang muda secara hibrid bertajuk PRU15 dan Masa Depan Malaysia di Pejabat MUDA Negeri Sembilan malam tadi.

0 Comment 14149 view

Bubar Parlimen Musim Banjir Tidak Wajar


KUALA LUMPUR, Malaysia--Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) memandang serius ura-ura untuk membubarkan Parlimen pada waktu terdekat.

0 Comment 8557 view

Wan Junaidi: A steady hand and unsung reformist

Law minister Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar has been in the news a lot recently but unlike many other politicians who are the subject of media coverage

0 Comment 29294 view

Jangan Tangguh Penguatkuasaan Pindaan Anti-lompat Parti


KUALA LUMPUR, Malaysia--Gabungan Pilihan Raya Bersih & Adil (BERSIH) menggesa Perdana Menteri menasihatkan Yang di-Pertuan Agong (YDPA) supaya melaksanakan Pindaan Perlembagaan Anti-lompat Parti tanpa berlengah-lengah lagi. Pindaan perlembagaan yang amat diperlukan ini telah diwartakan pada 6 September.

0 Comment 10601 view

Tengku Zafrul Tumpang Gembira Pengeksport, Lupa Majoriti Rakyat Susah

KUALA LUMPUR, Malaysia--Semalam, Menteri Kewangan Tengku Zafrul menyangkah suara rakyat (termasuk saya) yang bimbang akan penurunan nilai mata wang Ringgit dan mendakwa ada pihak yang cuba mempolitikkan semua perkara untuk mencetuskan polemik.

0 Comment 8039 view

Jangan Merendah-Rendahkan Kaum Wanita


KUALA LUMPUR, Malaysia--Saya telah melihat video yang dikatakan oleh YB Hannah Yeoh berkenaan video di TikTok yang memaparkan selebriti membuat video promosi yang seakan merendah-rendahkan kaum wanita.

0 Comment 7633 view

Penulis Manifesto Pakatan Harapan Tuduh PM Tipu Rakyat

KUALA LUMPUR, Malaysia--Beberapa minggu yang lalu, PN bermesyuarat dan antara intipati mesyuarat adalah mereka kecewa dengan YAB Perdana Menteri Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob.

0 Comment 24987 view